Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Íslenska IS Norsk bokmål NO Español ES Svenska SV

Torrevieja en omgeving

Torrevieja

Torrevieja is het strandparadijs. Of je kilometerzandstranden verkiest, kleine idyllische plaatsjes tussen de rotsen of je in de zoutmeren wilt laten drijven, hier vind je alles op enkele kilometers. Verder biedt Torrevieja een Aquapark ideaal voor een familievakantie.

Alicante

Hoofdstad van de Provincie en grootste plaats aan de Costa Blanca, handel- en winkelcentrum. Alicante is met de mooie palmen boulevard en de gezellige winkelstraat een van de bekende steden aan de Costa Blanca. De kust heeft haar naam te danken aan de kilometers lange stranden en trekt vele zonaanbidders en plezierzoekers.

Costa Calida

De Costa Calida strekt zich uit over zo’n 250 kilometer, van het strand van La Carolina, bij Aguilas, vlak bij de grens met de provincie Almeria, tot aan het strand van El Mojon,, aan de grens met Alicante. 

Elche

Elche, in het Valenciaans ook wel Elx genoemd, is een grote stad in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia. L’Alcudia, wat tien km van de hedendaagse stad was gevestigd, is de voorloper van Elche.

Guadalest

Voor diegene die eens wat anders wil dan de stranden en kust van de Costa Blanca, biedt het achterland van Benidorm een verrassing. Op ongeveer ½ uurtje van Benidorm ligt het middeleeuwse bergdorpje El Castell de Guadalest.

Murcia

Murcia is een stad met een rijke historie, die terug gaat tot het begin van de 9e eeuw. Het meest prestigieuze bouwwerk van de stad is de Kathedraal.

Orihuela

Een historische gebeurtenis van vitaal belang om de identiteit van deze stad beter te begrijpen is de oprichting van het Bisdom Orihuela wat onvermijdelijk een stempel heeft gedrukt op het heden en verleden van deze stad.

Rojales

Aan de hele Costa Blanca vind u hier of daar wel grotwoningen. Dikwijls valt er op het eerste gezicht niets aan op omdat alleen de voorkant van de woning te zien is, het gedeelte achter de voorgevel is meestal geheel in een rots gebouwd.

Tabarca

Tabarca is een klein eiland dat zich voor de Spaanse kust bevindt op enkele kilometers van Santa Pola. Het eiland maakt deel uit van de Provincie Alicante. Het is slechts 1800 meter lang en heeft een maximale breedte van 400 meter.

Blijf geïnformeerd!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van aanbiedingen, exclusieve inhoud en meldingen.